En İyi Köpek Şampuanları ve Kremleri 2020

Bazı köpekler su birikintilerini çamurları çok severler. Hatta görür görmez içine atlar tuvarlanır, oyun oynamak için can atarlar.

En İyi Köpek Şampuanları ve Kremleri 2020
En İyi Köpek Şampuanları ve Kremleri 2020
Petzzshop

Pek çok köpek dostumuz kirlenmeyi sevsede bizler için üzücü bir durum. Bir an önce köpeğimizi banyo yaptırmak isteriz.

Her ne kadar köpeğimiz kirlendiğinde yıkamas istesek de, sık sık köpeğimizi yıkamak onların kendilerini korumak için vucuduna salgıladığı doğal yağları kurutarak onları savunmasız hale getirmektedir.

Bugün yazımızda sizlerle, köpeklere zarar vermeyen şampuanları inceliyoruz. Onları size aşağıda önerdiğimiz şampuanlarla yıkadığınız da, köpeğinizin üzerindeki koruyucu yağları korur ve alerjik reaksiyon göstermesini engellemektedir.

Ürün Adı Ürün Resmi Ürün Fiyatı
Trixie Kuru Köpük Şampuan Güncel Fiyatı Sorgula
Doğan Trixie Köpek Şampuanı  Güncel Fiyatı Sorgula
Beaphar Premium Yavru Köpek Şampuanı Güncel Fiyatı Sorgula
Beaphar Hipoalerjenik Güncel Fiyatı Sorgula
Trixie Köpek 2 Si Birarada Şampuanı  Güncel Fiyatı Sorgula
Trixie Kuru Şampuan Güncel Fiyatı Sorgula

 

Köpekler Normal Şampuanla veya Sabunla Yıkanır Mı?

Köpeğinizi yıkamak için özel şampuan yerine bizlerin kullandığı normal şampuanı kullanmak bir çok kişiye cazip ve ekonomik gelmektedir. Fakat bu düşünce kesinlikle doğru değil ve yapılmaması gerekir.

Köpeğinizi normal şampuanla yıkamak ilk seferde zarar vermese de bir sonraki yıkamada cildine ciddi zararlar verebilir.

Köpeğinizin neden normal şampuanla yıkanmaz bunu sizlere listeleyelim:

  1. Cilt pH seviyeleri: Normal şampuanda pH'ı 5.2 ile 6.2 arasında iken bizlerin cildini zarar vermeden temizlemektedir. Fakat köpekler 7.5 alkalin cilt Ph'ına sahiptir. Bu yüzden normal şampuan kullanmak cilt mantonlarına zarar verebilir ve bakretilere, parazitlere karşı savunmasız hale getirebilir.
  2. Hassas cilt: Biz insanların cilt katmanı 10-15 iken köpeklerin sadece 3-5 arasında olduğundan ciltlere bizlere göre çok daha hassasdır. Bu nedenle köpeğimizin cildi hemen tahriş olurken, bizler kimyasal ürünlere daha dayanıklı olabiliyoruz. Köpeklerimizin cildi tahriş olmaya başladığında kuruma ve aşınma gibi yan etkiler gösterir.

Eğer köpeğinizi acil olarak yıkamanız gerekiyor ise ve köpek şampuanı bulamıyorsanız, sizlere acil bir öneri olarak bebek şampuanlarını önerebiliriz. Kısa bir süreliğine bebek şampuanı kullanarak köpeğinize zarar vermeden anı kurtarabilirsiniz.

Köpekler Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Köpeğinizin ne sıklıkla yıkamanız gerektiği, köpeğin ırkına, yaşam tarzıne ve alışkanlıklarına göre değişmektedir.

Diyelim ki köpeğiniz sürekli dışarda ve kirde oynamayı çok seviyorlar. Bu durumda köpeğinizi 4-6 haftada bir kez yıkamanız gerekmektedir. Eğer bu süre dolmadan köpeğinizden çok koku gelmeye başlarsa sade suyla köpeğinizi durulayabilirsiniz.

Eğer köpeğinizi evde besliyorsanız ve sürekli iç mekanlarda yaşıyorsa, köpeğinizin kokusuna göre 2 ile 3 ayda bir yıkamanız onun için yeterli olacaktır.

Köpeği Çok Yıkarsam Ne Olur?

Biz insanlarda olduğu gibi, sık sık yıkanmak cildimize ve saçımıza zarar verir. Hatta kurumaya ve lezyonlara yol açar.Sık sık köpeğinizi yıkadığınızda tüylerindeki doğal parlaklığını kaybeder, kırılgan olabilir ve dökülebilir.

Köpeğinizin banyo süresini uzatmak için hergün taramanız onun sağlığı için daha iyidir. Dilerseniz en iyi köpek tarakları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Köpek Nasıl Yıkanır? Köpeğinizi Nasıl Yıkamalısınız?

Köpek nasıl yıkanır, nasıl yıkanmalı ve ipucları nelerdir? İşte detaylar:

  • Köpeğinizi yıkamadan önce mutlaka taramalısınız ve üzerindeki yapışmış ve düğümlenmiş tüyleri çözmeniz gerekli.
  • Öncelikle su geçirmez çarşafı yere sermelisiniz ve kullanacağınız ürünleri hazır etmeniz gerekli. Ödül mamalarınıda yanınızda tutmanız gerekiyor. Banyo sonrası mutlaka ödül maması veriniz.
  • Köpeğinizin tasmasını çıkartın. Eğer saldırgan davranış gerçekleştiriyor ise bir ağızlık takabilirsiiniz.
  • Su ılık olmalı ve köpeğinizin altında kaymayan bir paspas olmalı.
  • İlk etapda suyu köpeğinizin sırtına tutun ve su taziği mümkün olduğunca düşük olmalı. Köpeğinizi suya yavaş yavaş alıştırın.
  • Köpeğinizin yüzünü sudan ve şampuandan korumalısınız. Eğer izin verirse kulaklarına pamuk tıkamanızı tavsiye ederiz.
  • Şampuanı iyice köpürtmek için tüylerin yönüne göre fırça ile köpürtünüz.
  • Köpeğinizin ilk baş kısmından başlayarak tüm vucudunu durulayın ve köpeğinizin yüzüne herhangi bir şekilde şampuan gelmediğinden emin olun.
  • Daha sonra köpeğinizi banyodan çıkartın ve 2-3 saniye bekleyin muhtemelen köpeğiniz kendisini sallayarak suları atacaktır. Daha sonrasında havlusu ile kurulamaya geçebilirsiniz. 
  • İyice kurulandığından emin olunuz.

Doğal Anti-Allerjenik Köpek Şampuanı

Köpek ve insan cilt ph değerleri farklı olmasından dolayı mutlaka köpek şampuanı tercih etmelisiniz. Fakat bazı durumlarda köpeklerimiz hassas olabilir. Bu durumlarda doğal organik köpek şampuanlarını tavsiye ederiz.